Raport îngrijorător: Olanda, pe cale de a deveni un narco-stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Olanda este pe cale de a deveni un narco-stat, fiind deja împânzită cu laboratoare clandestine de producere a pastilelor de ecstasy şi mari reţele de trafic de droguri, arată un raport al Poliţiei Olandeze preluat de „The Guardian“.

Poliţia Olandeză a publicat un raport în care trage un semnal de alarmă asupra problemelor tot mai mari întâmpinate de Olanda din cauza drogurilor.

Potrivit raportului, puţin mai mult de jumătate din cocaina traficată în Europa trece prin portul Rotterdam. În plus, majoritatea pastilelor de ecstasy consumate în Europa sunt produse în laboratoare clandestine din sudul Olandei. Aceste laboratoare se află în mâinile unor grupări mafiote marocane, care s-au implantat în Olanda profitând de politica toleranţei în privinţa vânzării şi consumului de canabis. Ori aceste grupări îşi extind tentaculele fără întrerupere, avertizează Poliţia Olandeză.

În pofida urmăririi activităţilor lor, doar una din cele nouă grupări mafiote cunoscute a fost destructurată, se arată în raport.

Pentru a face faţă acestei situaţii, Poliţia Olandeză cere mai mulţi bani din partea guvernului şi suplimentarea personalului său.

Rata criminalităţii în Olanda a scăzut cu 25% în ultimii 10 ani, dar Poliţia Olandeză afirmă că acest trend statistic nu reflectă o situaţie reală. Multe victime nu mai anunţă incidentele, denunţă poliţiştii olandezi, care mai vor încă 2.000 de colegi.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite