Ramzan Kadîrov îi cere lui Putin să-i dea voie să atace Kievul: „Şobolanii au apărut în capitala Ucrainei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei FOTO Profimedia
Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei FOTO Profimedia

Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, îi cere permisiunea lui Putin pentru a-l lăsa să atace Kievul. Mesajul către liderul rus a fost postat pe contul de Telegram.

„Săptămâna aceasta, după cum ştiţi, am eliberat complet întregul teritoriu al LPR-ului de ticăloşii cu gândire naţionalistă. Da, aceasta este, fără îndoială, o realizare istorică şi fatidică pentru Lugansk, dar cel puţin pentru noi, cecenii, operaţiunea specială este încă departe de a se termina. Sperăm cu disperare că ni se va oferi oportunitatea de a ajunge la Kiev, dacă este necesar, şi de a pune capăt rămăşiţelor teroriştilor care au fugit din Republica Cecenă. Aceşti şobolani sunt căutaţi. Îi căutăm de multă vreme. Acum au apărut în capitala Ucrainei. Şi sper cu adevărat că comandantul nostru şef suprem, preşedintele Vladimir Putin, va da un ordin şi va trimite unităţile noastre să-şi regleze conturile cu cei de mai sus", precizează liderul cecen în mesajul postat pe Telegram, potrivit libertatea.ro.

Kadîrov spune în continuare că luptătorii din Republica Cecenă se pregătesc intens şi  sunt dornici de momentul în care soseşte instrucţiunea corespunzătoare.

"Pentru noi, problema fundamentală este să ne rezolvăm socotelile cu şaitanii care s-au revoltat în Republica Cecenă. Îi căutăm de multă vreme. Astăzi au ieşit la suprafaţă ca dintr-o canalizare, în Ucraina. Şi deşi au ajuns acolo întâmplător, este pur şi simplu vital să profităm de oportunitate. Tot ce am nevoie este o comandă şi apoi îi aşteaptă fie cerul, într-o cutie, fie trei metri sub pământ. Doar aşa şi nimic altceva. Sunt terorişti recunoscuţi oficial. Au răpit oameni în Republica Cecenă, au ucis şi mutilat populaţia civilă, fraţii şi surorile noastre", se arată în acelaşi mesaj.

„Sângele celor ucişi inocent de ei cere răzbunare”

Liderul Ceceniei mai spune că singura prioritate o reprezintă găsirea voluntarilor care i se opun şi luptă de partea ucraineană.

"Nu întâmplător am anunţat de multe ori o recompensă mare pentru informaţii despre locaţia lor. Acestea nu erau cuvinte goale. Încă de la începutul operaţiunii speciale, accentul nostru special a fost tocmai pe dezvăluirea locaţiei acestora. Această sarcină rămâne o prioritate până în prezent. Şi nu pentru că ei reprezintă vreun fel de forţă pe câmpul de luptă, ci pentru că sângele celor ucişi inocent de ei cere răzbunare. Am o singură cerere. Constă în a ne da permisiunea să mergem, dacă este cazul, chiar la Kiev şi să ne luptăm cu duşmanii noştri de sânge. Atât cerem. Restul îl vom face noi înşine”, a scris Kadîrov. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Trupele ruse au luat o pauză operaţională. Oficialii de la Kremlin pregătesc economia pentru un război prelungit

Washingon Post: Cum încearcă Austria să scape de influenţa rusă după invazia Ucrainei

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite