Raiduri ale poliţiei germane la Deutsche Bank în urma unor suspiciuni de spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
deutsche bank

Aproape 170 de poliţişti, procurori şi inspectori fiscali au percheziţionat joi şase sedii ale Deutsche Bank din Frankfurt, în urma unor suspiciuni legate de spălare de bani, relatează Bloomberg şi Deutsche Welle.

În timpul raidurilor efectuate au fost confiscate numeroase documente de afaceri pe suport de hârtie şi în format electronic.

„Confirmăm faptul că poliţia investighează în prezent banca noastră în mai multe locuri în Germania. Investigaţia se referă la dosarul Panama Papers“, a precizat Deutsche Bank într-o declaraţie citată de CNBC. „Vom oferi mai multe detalii atunci când le vom avea şi vom coopera cu autorităţile“, a adăugat banca germană. 

Potrivit procurorilor, citaţi de Deutsche Welle, Deutsche Bank este suspectată că a ajutat în jur de 900 de clienţi să-şi înfiinţeze companii-paravan în paradisuri fiscale pentru a putea „transfera bani proveniţi de activităţi infracţionale“.

Procurorii suspectează că în jur de 311 milioane de euro ar fi fost „spălaţi“ în acest mod, pornind de la date rezultate din aşa-numitul dosar „Panama Papers“.  

Scurgerile de date „Panama Papers“ cuprind 11,5 milioane de documente ajunse în posesia ziarului german „Süddeutsche Zeitung“ în anul 2015 prin intermediul unei surse anonime.

Cel puţin 28 de entităţi germane, printre care şi Deutsche Bank, au fost menţionate în relatările despre dosar de la vremea respectivă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite