Putin nu își mai poate plăti soldații? Plângerile legate de salarii, tot mai multe și tot mai dese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Kremlinul insistă să-și continue războiul din Ucraina, tot mai mulți soldați ruși aflați pe câmpul de luptă se plâng de probleme în ceea ce privește plata salariilor.

Soldați ruși FOTO Arhivă
Soldați ruși FOTO Profimedia

Potrivit unei investigații a publicației Verstka, numeroși soldați ruși și familiile acestora se declară nemulțumiți de întârzierea salariilor sau de faptul că le-au primit doar parțial, în timp ce unii spun că nu au fost plătiți deloc.

Vertska menționează că plângerile în acest sens au apărut la începutul acestei luni pe rețelele de socializare și s-au înmulțit de la o zi la alta.

„Vom începe să luptăm gratis?”, a întrebat un utilizator de VKontakte.

Potrivit Verstka, mesaje de acest tip au fost formulate de soldați din 52 de regiuni ale Federației Ruse, precum și din Peninsula Crimeea, anexată de Moscova în martie 2014.

Printre cei afectați se numără soldații profesioniști și cei care s-au înrolat recent în armată, precum și recruții luați la război în baza decretului de mobilizare militară emis de Vladimir Putin în luna septembrie a anului trecut.

În opinia Valentinei Melnikova, care conduce Comitetul mamelor soldaților din Rusia, aceste probleme ar putea fi cauzate de o ineficiență a birocrației militare, care nu mai reușește să țină evidența suplimentărilor din armată.

„Nu am mai avut niciodată atât de mulți oameni implicați într-un conflict. Nu am mai avut niciodată nici voluntari și nici mobilizați. Nu există experiență de lucru cu un astfel de personal”, a declarat Melnikova pentru sursa citată.

Potrivit declarațiilor oficiale, salariul de pornire pentru un soldat rus care luptă în Ucraina ar fi de 195.000 de ruble (2.360 de euro) pe lună, de aproape 14 ori mai mare decât salariul mediu din unele regiuni ale Rusiei.

Pe lângă salariu, rușii sunt momiți la război cu diverse bonusuri în funcție de gradul militar, nivelul de calificare și vechimea în armată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite