Protestele agricultorilor: Oficialii polonezi nu au venit la graniţă la întâlnirea solicitată de Volodimir Zelenski

0
Publicat:

Un grup de lucru condus de premierul ucrainean Denis Şmigal a sosit vineri după-amiază la graniţa cu Polonia, dorind să discute acolo cu oficialii polonezi despre tensiunile în creştere provocate de protestele agricultorilor polonezi ce au blocat graniţa, dar nicio întâlnire nu a avut loc, întrucât guvernul premierului Donald Tusk nu a dat curs apelului preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a veni la întâlnire, a anunţat premierul Şmigal.

TIR-uri la granița dintre Polonia și Ucraina FOTO EPA EFE
TIR-uri la granița dintre Polonia și Ucraina FOTO EPA EFE

"Din păcate, o astfel de întâlnire cu oficialii polonezi nu a avut loc astăzi", a deplâns premierul ucrainean într-un mesaj pe Telegram, citat de Reuters.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut miercuri premierului polonez Donald Tusk, preşedintelui polonez Andrzej Duda şi oficialilor UE să vină la graniţa ucraineano-poloneză pentru a discuta despre protestele fermierilor polonezi.

Aceştia din urmă au blocat aproape complet săptămâna aceasta punctele de frontieră cu Ucraina şi au deversat vagoane cu cereale ucrainene pentru a protesta împotriva concurenţei neloiale a produselor agricole ucrainene care, în virtutea regulilor cerute de Comisia Europeană, intră necontrolat în Polonia, conform Agerpres.

Premierul Donald Tusk a răspuns joi cererii formulate de Zelenski pentru o întâlnire rapidă la graniţă, refuzând această cerere şi amintind că o reuniune comună a guvernelor polonez şi ucrainean este deja programată să se desfăşoare pe 28 martie la Varşovia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite