Protestatarii Greenpeace s-au legat de o navă care urma să descarce petrol rusesc în Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Activiştii Greenpeace au încercat să împiedice luni un petrolier să descarce petrol rusesc în Norvegia, legându-se de navă într-un manifest împotriva războiului din Ucraina, relatează Reuters.

Vasul Ust Luga este ancorată în afara terminalului petrolier Slagen al Exxon Mobil, la circa 70 de kilometri sud de capitala Oslo, conform site-ului Marine Traffic. 

Protestatarii, care au utilizat o barcă pentru a ajunge la petrolier, s-au legat de lanţul ancorei, încercând să blocheze descărcarea unei încărcături evaluate la 95.000 de tone de petrol, a declarat Greenpeace într-un comunicat. 

„Petrolul nu este doar la originea crizei climatice, ci şi a războaielor şi conflictelor. Sunt şocat că Norvegia funcţionează ca port liber pentru petrolul rusesc, despre care ştim că finanţează războiul lui Putin”, a afirmat liderul Greenpeace Norvegia, Frode Pleym. 

Adunarea a solicitat guvernului norvegian să sisteze importurile de combustibili fosili din Rusia şi a declarat că Esso a Exxon Mobil ar trebui să rezilieze orice contract pentru astfel de importuri din Rusia. 

Esso Norvegia a cumpărat petrolul înainte de a avea loc invazia în Ucraina şi nu are planuri pentru alte achiziţii din Rusia, a spus un purtător de cuvânt al organizaţiei pentru Dagbladet. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite