Propagandiştii Rusiei răspândesc clipuri video falsificate care îl înfăţişează pe Zelenski ca fiind consumator de cocaină VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Două videoclipuri falsificate care îl înfăţişează pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ca un consumator de cocaină au fost răspândite pe canalele Telegram pro-Rusia şi pe grupurile pro-război de pe reţelele de socializare.

În primul videoclip apare Zelenski în timp ce vorbeşte cu Elon Musk într-un apel video. Pe biroul său apare un card de credit şi o pudră împrăştiată, ce sugerează a fi cocaină.

Imaginile au fost distribuite duminică pe canalul de Telegram „Special Operation in Ukraine. True News.” (Operaţiune specială în Ucraina. Ştiri adevărate).

Unul dintre administratorii canalului a scris: „Nu ştim dacă este un montaj sau cameramanul lui Zelenski era şi el drogat şi nu a sesizat când a prins în cadru şi cocaina”.

Clipul original a fost distribuit pe pagina de Instagram a lui Zelenski pe 6 martie şi se poate observa că spaţiul de pe biroul liderului ucrainean a fost gol în timpul convorbirii sale cu Musk.

Un alt videoclip falsificat care circulă pe reţelele de socializare cuprinde diverse cadre dintr-un interviu din ianuarie 2019 cu Zelenski, pentru postul de ştiri ucrainean Pravda.

„Ce părere ai despre cocaină?” scrie în subtitrarea în engleză a videoclipului falsificat.

„Minunat! Minunat!  Oferă omului energie pentru întreaga zi", spune Zelenski, conform subtitrărilor videoclipului fals.

Videoclipul, care a fost vizionat pe Twitter de 42.000 de ori, a fost postat cu mesajul: „Video Emerges Of Ukraine's President Zelensky Alegedly Praising Cocaine” cu hashtag-ul #Cocaineisahellofadrug.

Cu toate acestea, potrivit Associated Press, secvenţele din videoclipul viral au fost editate în afara contextului. În realitate, Zelenski a negat în timpul interviului că a consumat cocaină şi a vorbit în schimb despre rutina sa de exerciţii de dimineaţă şi despre dragostea pentru cafea.

„Nu consum droguri", a spus Zelenski când a fost întrebat dacă se droghează, potrivit unei traduceri a postului. 

„Respir cafea, pentru că sunt  dependent de ea. Îmi place foarte mult cafeaua, e adevărat", a spus liderul ucrainean.

„Asta este rutina pe care o fac. La 7 dimineaţa mă trezesc, îmi scot câinele afară şi fac mişcare. La ce foloseşte mişcarea?  Energie pentru toată ziua, o recomand tuturor”, a mai spus el, potrivit Business Insider.

La începutul războiului din Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a numit guvernul Ucrainei „o bandă de dependenţi de droguri şi neonazişti”. Kremlinul şi instituţiile de presă pro-Putin, precum Lenta.RU şi Radio Sputnik, au profitat de afirmaţie pe măsură ce conflictul a progresat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite