Prinţesa Diana, dezvăluiri înainte să moară: „Divorţul a fost un iad. Sună prostesc, dar îmi fac griji până şi din cauza frânelor de la maşină”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Prinţesa Diana i-a dezvăluit unui biograf regal înainte să moară că divorţul de Charles a fost un „iad” şi că se teme pentru siguranţa sa, relatează Express.

Biograful regal Ingrid Seward a dezvăluit într-un articol publicat în The Sun că prinţesa Diana a invitat-o, în 1997, pentru o „discuţie între fete”, prilej cu care acesta i-a mărturisit: „Divorţul a fost un iad. Am fost devastată. Nu mă mai simt în siguranţă nicăieri. Ştiu că sună prostesc, dar îmi fac griji până şi din cauza frânelor de la maşină”.

Potrivit expertului în familia regală britanică, Diana îşi făcea tot felul de idei în legătură cu intenţiile lui Charles, între ele şi gândul că acesta voia să aibă drum liber să se însoare cu bona copiilor, Tiggy Legge-Bourke.

„Totuşi, un an mai târziu, realizase că grijirile sale erau copilăreşti şi era plină de viaţă, voioasă, pozitivă şi relaxată. Prin natură, era o persoană extrem de nesigură. A fost mereu timidă şi chiar şi după mulţi ani tot îşi pleca privirea şi vorbea cu o voce de fetiţă dar se simţea mult mai bine în pielea sa.

Diana i-a mărturisit că dacă l-ar fi întâlnit pe Charles în alte circumstanţe, ar fi „cucerit” lumea împreună: „Mă iubea când ne-am căsătorit şi eu îl iubeam la rândul meu. Încă ne iubim, dar altfel. Cel puţin eu încă îl iubesc pe el. Este o persoană bună. Destrămarea căsniciei noastre este ceva deosebit de nefericit.

Dar de vină au fost şi oamenii din jurul nostru. Nu ne-au dat nicio şansă să răzbim. Charles e înconjurat de oameni nepotriviţi de la care primeşte sfaturi greşite. Se simte foarte neîmplinit şi nu face suficiente eforturi în această privinţă”.

Pe 1 iulie, când Diana ar fi împlinit 60 de ani, prinţii Harry şi William vor dezveli statuia mamei lor, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Palatul Kensington.

Un sursă a familiei regale a dezvăluit pentru The Sun că prinţul Charles lasă pe mâna fiilor săi acestă sarcină.

Prinţul Harry, care va sosi din SUA împreună cu soţia sa, Meghan, va sta cinci zile în carantină, cel mai probabil la Palatul Windsor.

Pe 31 august 1997, prinţesa Diana, în vârstă de 36 de ani, se afla în maşină cu iubitul său, Emad El-Din Mohamed Abdel Mena'em Fayed, mai cunoscut sub numele de Dodi Fayed, un producător de film şi fiul unui miliardar egiptean, când şoferul Henri Paul a intrat într-un stâlp în tunelul Pont de l'Alma, din Paris.

Accidentul a avut loc după ce cuplul a părăsit Hotelul Ritz, fiind urmărit de paparazzi pe motociclete. Singurul supravieţuitor a fost bodyguard-ul lui Dodi. În urma anchetei s-a stabilit că paparazzi, lipsa centurilor de siguranţă şi faptul că şoferul băuse alcool au fost cauzele care au dus la tragedie.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite