Primarul orașului Avdiivka: situația este „foarte complicată”

0
Publicat:

Situaţia din orașul Avdiivka, vizat de câteva luni de o ofensivă rusă de mare amploare, este „pe alocuri critică” şi „foarte complicată, foarte tensionată”, a declarat marţi primarul Vital Barabaş.

Avdiivka FOTO Profimedia
Avdiivka FOTO Profimedia

Potrivit edilului din Avdiivka, oraș din regiunea Donețk, grupuri de sabotori şi cercetaşi ruşi se infiltrează în localitate, provocând ciocniri izolate pe străzi cu armata ucraineană.

„Nu înseamnă că totul este pierdut”, a subliniat primarul, în pofida faptului că armata rusă se „îndreaptă spre oraş” cu „forţe foarte numeroase”.

Primarul Barabaş spune că în Avdiivka se mai află 945 de civili din cei aproape 32.500 de la începutul invaziei, la 24 februarie 2022, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Canalul de Telegram DeepState, apropiat de armata ucraineană, a relatat despre o zi „foarte grea” în nordul oraşului, unde „situaţia continuă să se degradeze”. „Luptele continuă în majoritatea poziţiilor. În unele locuri, inamicul a reuşit să înainteze, iar în altele forţele de apărare au reuşit să respingă atacurile”, afirmă DeepState.

Ruşii încearcă să încercuiască Avdiivka, unde ucrainenii s-au retras pe poziţii fortificate. Jurnalistul ucrainean Iuri Butusov, care publică frecvent ştiri de pe front, a afirmat marţi pe Telegram că apărătorii oraşului „luptă cu disperare” în condiţiile în care „le lipseşte literalmente totul”.

Avdiivka este teatrul celei mai îndelungate bătălii a războiului din Ucraina, datând încă din ziua lansării invaziei. În prezent, forțele ruse sunt concentrate pe ocuparea acestui oraș, unde au pierdut cel puțin 30.000 de soldați.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite