Primarul din Velykoburlutska, localitate din nord-estul Ucrainei, „capturat“ de forţele ruse, afirmă un oficial din Harkov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bombadramente în Ucraina - foto: Union.info
Bombadramente în Ucraina - foto: Union.info

Viktor Tereshchenko, primarul din Velykoburlutska, localitate din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, a fost capturat de forţele ruse, potrivit unui mesaj video de joi al lui Oleg Sinegubov, şeful Administraţiei Regionale din Harkov, relatează CNN.

"Am aflat astăzi că (ruşii) l-au capturat pe liderul comunităţii din Velykoburlutska, Viktor Nikolaevich Tereshchenko. Astfel de oameni trebuie să aibă pază. Viktor Nikolaevich a fost răpit pur şi simplu de la locul său de muncă şi dus la secţia locală de poliţie. Ei l-au reţinut şi nu vor să îl elibereze", a spus Sinegubov.

Oficialii locali condamnă acest gest, a adăugat el, spunând că lucrează pentru ca liderul localităţii să fie eliberat cât mai curând posibil.

"În curând, teritoriile noastre ocupate vor fi din nou ale noastre", a spus el.

Sinegubov a afirmat că, deşi forţele ruse nu au cucerit Harkovul, ele "continuă teroarea la adresa populaţiei civile, în special faţă de conducătorii comunităţilor din regiunea Harkov".

Informaţia vine la o zi după ce primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, care fusese răpit de forţele ruse, a fost eliberat, în cadrul unui schimb de prizonieri.

Vă recomandăm şi: 

Cum a fost eliberat primarul din Melitopol după ce fusese răpit de rusi. Ce a dat la schimb Ucraina

Dronele Bayraktar TB2, armele-minune cu care ucrainenii au distrus tunurile şi sistemele antiaeriene ale ruşilor

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite