Prim-ministrul Cehiei a anunţat existenţa unei tentative de asasinat asupra sa

0
0
Foto: Arhiva Adevărul / Primul-ministru ceh interimar, Andrei Babis
Foto: Arhiva Adevărul / Primul-ministru ceh interimar, Andrei Babis

Prim-ministrul interimar al Republicii Cehe, Andrei Babis, a anunţat joi seară pe Facebook că poliţia a prevenit o tentativă de asasinat asupra lui, şi că mobilul acesteia era legat de decizia guvernului de acum o săptămână de a înăspri restricţiile legate de Covid19 şi de intenţia introducerii regimului stării de urgenţă pentru 30 de zile.

 „Ieri (miercuri), un oponent al securităţii epidemiologice dure a venit la noi [clădirea guvernului] şi a vrut să mă atace. Avea un pumnal şi un pistol. Poliţia l-a neutralizat la intrare [în clădire] ”, a spus Babis, arătând o fotografie a unei arme confiscate în urma tentativei de asasinat.

Politicianul a vorbit despre incident, răspunzând unei întrebări a unuia dintre tinerii oponenţi ai vaccinării. Întrebarea pusă urmărea să primească un răspuns care să lămurească momentul când guvernul va înceta înăsprirea măsurilor anticorupţie, „pentru că altfel oamenii vor începe în curând. şă ucidă membri ai Cabinetului”.

„Desigur, oamenii ne ameninţă, la fel cum ne ameninţaţi voi”, a spus Babish, spunând că autorităţile fac tot ce este necesar pentru a preveni ca mii de oameni să moară de Covid-19. "Toţi facem asta de dragul oamenilor. Sau nu crezi că acest virus ucide oameni? Nu crezi că vaccinul protejează?" - a subliniat premierul ceh.

Poliţia va oferi vineri (azi) informaţii suplimentare despre arestarea unui bărbat care a încercat să-l atace pe premierul ceh Babis în clădirea guvernului. Politicianul şi familia sa au primit deja ameninţări cu violenţă fizică din cauza restricţiilor sociale anti-covid. În acest moment, Republica Ceh a ajuns pe unul dintre primele locuri în Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte numărul de noi cazuri de infecţie cu coronavirus din punct de vedere al populaţiei.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite