Prigojin îl provoacă pe Zelenski la un duel aerian: „Dacă tu câștigi, primești Bahmut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondatorul grupului Wagner Evgheni Prigojin a făcut publică luni o înregistrare video în care apare în cabina unui avion militar și îl provoacă pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la un duel aerian, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Înregistrarea a fost făcută publică de serviciul de presă al lui Prigojin, care susţine că a fost filmată într-un bombardier Su-24 operat de grupul Wagner.

"Volodimir Oleksandrovici (Zelenski), am aterizat. Am bombardat Bahmut", spune Prigojin în videoclip.

"Mâine, voi zbura pe un MiG-29. Dacă vrei, să ne întâlnim în ceruri. Dacă tu câştigi, primeşti Artiomovsk (Bahmut). Dacă nu, avansăm până la fluviul Nipru", a adăugat el.

Prigojin, șeful Wagner, este tot mai vocal pe front FOTO PROFIMEDIA
Prigojin, șeful Wagner, este tot mai vocal pe front FOTO PROFIMEDIA

Este cea mai recentă ieșire dintr-o serie de înregistrări video şi declaraţii prin care Prigojin încearcă să se promoveze pe el şi armata sa privată drept vârful de lance al operaţiunilor militare ruse în estul Ucrainei.

Prigojin a recunoscut abia în luna septembrie că este fondatorul grupului Wagner care este activ de ani de zile în Orientul Mijlociu şi Africa.

De atunci, şi-a consolidat puternic imaginea personală şi pe cea a luptătorilor săi, criticând eşecurile forţelor armate ruse în Ucraina şi cerând ca Wagner să primească mai mult credit pentru rolul său.

SUA au anunţat luna trecută noi sancţiuni împotriva grupului Wagner, numindu-l o organizaţie criminală transnaţională. Washingtonul estimează că Wagner dispune în prezent de circa 50.000 de oameni în Ucraina, dintre care 10.000 sunt mercenari sub contract, iar 40.000 deţinuţi recrutaţi din închisorile ruseşti.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri