Prezidenţialele din Ucraina. Oligarhul Igor Kolomoiski, care îl susţine pe Volodimir Zelenski, anchetat de FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Kolomoiski
Igor Kolomoiski

FBI a iniţiat o anchetă în cazul oligarhului Ucrainean Igor Kolomoiski, un adversar declarat al actualului preşedinte al ţării vecine, Petro Poroşenko.

Potrivit portalului thedailybeast.com, anchetatorii se concentrează pe posibile infracţiuni financiare, inclusiv spălare de bani. Sursa citată menţionează că există suficiente probe în acest sens, ţinând cont de faptul că Igor Kolomoiski a fost sub observare de mai mult timp.

Oligarhul, a cărui avere se cifrează, conform estimărilor Forbesc, la 1,2 miliarde de dolari, este stabilit la Tel Aviv. Acest lucru, potrivit experţilor, ar face dificilă o eventuală extrădare a omului de afaceri în SUA.

Informaţiile despe anchetă au venit într-un moment politic dramatic pentru Ucraina. Pe 31 martie, comediantul Volodymir Zelenski a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale şi se va confrunta cu actualul şef al statului vecin, Petro Poroşenko, în turul doi, pe 21 aprilie.

Serialul care l-a făcut faimos pe Zelenski este difuzat de către un post TV care aparţine lui Kolomoiski, motiv pentru care Poroşenko şi-a numit contracandidatul „căţelul lui Kolomoiski”.

Publicaţia mai scrie că reputaţia lui Kolomoiski este controversată. După Maidan, acesta devine guvernator al unei provincii din estul Ucrainei, mărginită de teritoriul controlat de separatiştii proruşi. Surse citate de thedailybeast.com spun că oligarhul este o persoană foarte periculoasă, care preferă să facă afaceri în „zone cenuşii“.

Cu toate că ancheta FBI este în plină desfăşurare, Kolomoiski, care trăieşte în Elveţia, nu a fost incriminat şi, prin intermediul avocatului său, a pledat nevinovat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite