Președinția Ucrainei, despre decizia Rusiei în legătură cu acordul privind cerealele: Arată că negocierile cu Moscova sunt inutile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Rusiei de suspendare a participării la un acord privind cerealele la Marea Neagră intermediat de ONU „demonstrează încă o dată că negocierile cu Federaţia Rusă sunt o pierdere de timp”, a declarat sâmbătă un înalt oficial ucrainean.

Mihailo Podoliak FOTO president.gov.ua
Mihailo Podoliak FOTO president.gov.ua

„(Preşedintele rus Vladimir) Putin a transformat mâncarea, frigul şi preţurile în arme împotriva lumii (...). Rusia duce un război hibrid împotriva Europei, luând Africa şi Orientul Mijlociu ostatice”, a postat pe Twitter Mîhailo Podoliak, consilier prezidenţial.

La rândul său, un înalt oficial ucrainean a exclus sâmbătă orice înţelegere cu Rusia atât timp cât războiul continuă, spunând că Moscova se va folosi de oprirea luptelor pentru a-şi regrupa forţele şi aduna resurse, adaugă Reuters.

„Pentru Rusia, acesta este un război de distrugere - pentru noi, acesta este un război pentru supravieţuire. Şi în timp ce ei încearcă să ne desfiinţeze ca stat şi ca naţiune, orice acord cu Rusia va fi sortit eşecului”, a scris pe Twitter Andri Ermak, şeful biroului preşedintelui.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite