Preşedintele sârb a ratat vizita la Vatican după ce avionul său a pierdut unul dintre motoare deasupra Mării Adriatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele sârb, Tomislav Nikolici, a fost nevoita să-şi anuleze o vizită oficială la Vatican, din cauza unei defecţiuni la unul dintre motoarele avionului său. Această defecţiune tehnică a forţat pilotul să se întoarcă pe aeroportul din Belgrad.

Avionul preşedintelui sârb Tomislav Nilolici a efectuat o aterizare forţată pe aeroportul din Belgrad, după ce unul dintre motoare s-a oprit în timpul zborului deasupra Mării Adriatice, potrivit unor informaţii citate de agenţia Tanjug în pagina electronică.

Avionul de tip Falcon 50, care se afla la o altitudine de 10.000 de metri, a coborât aproximativ 2.000 de metri, dar un pilot experimentat a redobândit controlul asupra aeronavei şi a reuşit să aterizeze la Belgrad. Avionul de tip Falcon 50, fabricat în 1981, şi cel de tip Learjet 31A, fabricat în 1991, deţinute de Guvernul Serbiei, au mai avut probleme şi în trecut, în timp ce transportau diferiţi oficiali sârbi. 

Falcon 50 este un avion cu reacţie de talie mijlocie. Are trei motoare cu reacţie şi poate transporta până la 19 pasageri, plus echipajul de zbor format din 2 piloţi. Viteza de croazieră ajunge până la 880 km/h, iar distanţă de zbor de 6400 km. 

Nikolici se îndrepta către Vatican pentru o vizită oficială, care a fost anulată. Un consilier al preşedintelui sârb, Stanislava Pak, a declarat că vizita la Vatican va fi reprogramată. "Sperăm cât mai curând posibil", a adăugat el.

Preşedintele sârb, care urma să aibă o întâlnire cu Papa Francisc, a discutat cu Patriarhul sârb Irinej înaintea călătoriei, anunţând că îşi va informa gazda că "unele poziţii ale Bisericii Ortodoxe Sârbe sunt de interes comun". 

Vizita planificată la Sfântul Scaun urmărea să confirme „bunele relaţii dintre Vatican şi Serbia", o ţară cu 7,1 milioane de locuitori, predominant ortodoxă. Tomislav Nikolici a participat martie 2013, la ceremonia de înscăunare a Papei Francisc.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite