Preşedintele Parlamentului de la Chişinău: Moldova vrea intensificarea cooperării cu NATO, dar şi menţinerea neutralităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova este interesată să intensifice cooperarea cu Alianţa Nord-Atlantică, dar speră să menţină statutul de neutralitate, afirmă Andrian Candu, preşedintele Parlamentului de la Chişinău.

"R.Moldova este interesată de consolidarea cooperării cu NATO şi de asistenţa pe care Alianţa o poate oferi ţării noastre în cazul menţinerii statutului de neutralitate", a declarat Candu cu ocazia sesiunii Adunării Parlamentare NATO, desfăşurată la Chişinău.

"R.Moldova parcurge o perioadă mai dificilă, inclusiv din cauza evoluţiilor politice interne, dar, cu toate acestea, rămânem consacraţi şi ne dorim să parcurgem în continuare calea pe care am ales-o, integrarea europeană", a subliniat Candu.

Paolo Alli, vicepreşedinte al NATO, a declarat că Alianţa va continua să susţină aspiraţiile europene ale Republicii Moldova, încurajând autorităţile să continue implementarea reformelor asociate standardelor Uniunii Europene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite