Preşedintele Lituaniei, în vizită în Ucraina. Nauseda a fost la Kiev şi la Irpin şi a anunţat un nou pachet de ajutor militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto news.ro
Foto news.ro

Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a făcut, joi, o vizită în Ucraina unde a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski. El a fost atât la Kiev cât şi la Irpin şi a anunţat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina.

Preşedintele Lituaniei s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski şi a anunţat că Lituania va oferi Ucrainei un nou pachet de ajutor militar care include muniţie militară şi 10 vehicule blindate. 

Nauseda a spus că ţara sa a oferit ajutor militar Ucrainei încă de la începutul războiului. 

"Continuăm să facem acest lucru şi acum şi nu am venit cu mâinile goale. Noul pachet include muniţie şi 10 vehicule blindate", a declarat preşedintele lituanian.

El a mai precizat şi că Lituania urmează să facă o demonstraţie a sistemelor antidronă de producţie proprie, de care Ucraina va avea mare nevoie. Nauseda l-a asigurat pe Zelenski că va continua să sprijine Ucraina.

În timpul vizitei sale în Ucraina, Naseda a ajuns şi la Irpin, acolo unde a verificat clădirea avariată a Căminului Cultural Central şi unul dintre cartiere. 

"De Ziua Statalităţii ucrainene, preşedintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda, a venit în regiunea Kiev. El a vizitat Irpin, a verificat clădirea avariată a Căminului Cultural Central şi unul dintre cartierele de locuinţe", a scris Oleksii Kuleba pe Telegram.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite