Preşedintele legislativului din Grecia îşi va da demisia din formaţiunea Syriza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului elen, Zoe Konstantopoulou, va părăsi formaţiunea Syriza pentru a se alătura Unităţii Populare, partid în care s-au grupat constestatarii lui Alexis Tsipras, informează „Le Monde”.

Deputat al formaţiunii Syriza din 2012 şi preşedinte al legislativului elen din februarie 2015, Konstantopoulou a fost una dintre opozantele celui de-al treile aplan de salvare negociat de fostul prim-ministru Alexis Tsipras. 

Konstantopoulou se va alătura unui partid recent înfiinţat, Unitatea Populară, formaţiune în care s-au regrupat foşti membri ai Syriza care au fost nemulţumiţi de ultimele decizii ale lui Tsipras. Anunţul acestei treceri a fost de Stathis Kouvelakis, unul dintre liderii Unităţii Populare. 

La rândul său, liderul Syriza, Alexis Tsipras, a declarat sâmbătă că acceptarea programului de asistenţă financiară a reprezentat o soluţie necesară pentru a evita "sinuciderea colectivă" a ţării şi pentru a garanta nivelul de trai al poporului grec, informează EFE, citat de Agerpres.

„Am fi putut alege să ne mânjim mâinile... sau să ignorăm realitatea... sau să pretindem că nivelul de trai poate fi garantat şi în afara zonei euro", a spus Tsipras în discursul inaugural al conferinţei Syriza în care este dezbătută strategia formaţiunii pentru alegerile anticipate din 20 septembrie.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite