Preşedintele kîrgîz refuză să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opoziţia kîrgîză îşi numără morţii după violenţele de ieri din capitala Bişkek şi din alte oraşe ale ţării
Opoziţia kîrgîză îşi numără morţii după violenţele de ieri din capitala Bişkek şi din alte oraşe ale ţării

Preşedintele kîrgîz Kurmanbek Bakiev, care a părăsit miercuri capitala Bişkek, în urma sângeroaselor confruntări dintre poliţie şi manifestanţii de opoziţie, soldate, conform ultimului bilanţ, cu cel puţin 75 de morţi, a declarat joi că refuză să demisioneze.

"Declar că nu am demisionat şi nu voi demisiona din calitatea mea de preşedinte", se arată într-o declaraţie a preşedintelui Bakiev, difuzată de agenţia kârgâză 24.kg, citată de RIA Novosti.

"Ca preşedinte al Kârgâzstanului, eu sunt privat în prezent de orice posibilitate de a influenţa situaţia din ţară", continuă Bakiev în declaraţia sa. Anterior, şeful guvernului interimar de la Bişkek, Rosa Otunbaeva, a afirmat că Bakiev încearcă să-şi adune susţinătorii în sudul ţării.

Kurmanbek Bakiev a recunoscut că opoziţia a preluat controlul asupra armatei şi structurilor de ordine, afirmând că liderii opoziţiei poartă responsabilitatea pentru cele petrecute în ţară.

Kurmanbek Bakiev, sosit la putere în 2005 în contextual “revoltelor lalelelor” şi acuzat de opoziţie de regim autoritar, a declarat că "Kîrgîzstanul se află în pragul unei catastrofe umanitare şi a făcut apel la comunitatea internaţională să acorde o atenţie specială situaţiei critice din acest stat".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite