Premierul Ungariei spune că economia țării sale trebuie să asigure locuri de muncă în primul rând pentru maghiari

0
Publicat:

Economia ungară trebuie să asigure locuri de muncă în primul rând pentru unguri "şi abia după aceea pentru toţi ceilalţi", a afirmat joi premierul ungar Viktor Orban.

Viktor Orban, premierul Ungariei
Viktor Orban, premierul Ungariei

Ungaria va avea nevoie de circa 500.000 de noi angajaţi în următorii ani, iar prioritatea este de a "mobiliza resursele interne în acest sens", a precizat Orban, în discursul rostit la conferinţa organizată de Camera de comerţ ungară BKIK, scrie Agerpres.

Premierul ungar a subliniat că Ungaria dispune încă de "rezerve interne" şi de aceea estul ţării atrage ample proiecte de dezvoltare industrială. În acelaşi timp, "actuala atmosferă politică din Uniunea Europeană, care acordă prioritate cooperării regionale şi contribuie la întărirea relaţiilor cu comunităţile maghiare de dincolo de graniţă", oferă Ungariei oportunitatea de a mobiliza mâna de lucru locală, a adăugat el.

"Nu-i putem avantaja pe străini în detrimentul ungurilor, putem vorbi de lucrători invitaţi doar după epuizarea acestor rezerve", a insistat Viktor Orban.

Premierul ungar a reiterat în luarea sa de cuvânt că ţara sa nu se va implica în războiul dintre Rusia şi Ucraina şi va continua să se opună cu succes sancţiunilor care contravin intereselor sale.

"Presiunea asupra noastră va fi mare, dar suntem destul de puternici ca să rămânem în afara războiului, dat fiind că nu avem un guvern de coaliţie", a notat Orban.

Acesta a mai menţionat că livrările de energie ruse vor fi menţinute şi că guvernul va fi capabil să finanţeze plafonări de preţuri la energie, precum şi să protejeze şi chiar să multiplice cele 4,7 milioane de locuri de muncă din ţară.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite