Premierul ucrainean susţine că ţara sa ar putea renunţa la gazul rusesc din cauza preţului ridicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul ucrainean Mikola Azarov
Premierul ucrainean Mikola Azarov

Preţul ridicat al gazelor naturale ruseşti ar putea determina Ucraina să oprească toate importurile, a avertizat premierul ucrainean Mikola Azarov într-un interviu acordat postului rus de televiziunea Rossia-24, relatează Interfax.

„Ne reducem importurile de gaz rusesc, trebuie să ne angajăm în diversificarea (n.r. - surselor), să cumpărăm acest gaz de pe alte pieţe. Trebuie să reducem consumul de gaz şi să trecem boilerele caselor de pe gaz pe cărbune. În consecinţă, dacă aşa vor continua lucrurile, Ucraina, care şi-a redus importurile la jumătate, va renunţa la gazul rusesc”, a mai declarat Azarov.

Şeful Executivului de la Kiev a ţinut să sublinieze că, dacă Ucraina renunţă la importurile de gaz, gigantul rus Gazprom îşi va pierde cea mai mare piaţă.

„Dacă furnizorul stabileşte un preţ pe piaţă care sperie toţi cumpărătorii şi îl lasă neschimbat, fie produsele lui rămân nevândute, fie se uită la oameni şi devine flexibil”, a mai spus premierul ucrainean.

Revenind însă la sentimente mai bine, Azarov a spus că guvernul rus va trebui, mai devreme sau mai târziu, să facă concesii în discuţiile sale cu Ucraina privind gazele.

În prezent, Ucraina cumpără gaz rusesc la preţul de 400 dolari pe mia de metri cubi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite