Premierul Poloniei a fost spitalizat din cauza unei infecţii respitatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul polonez Donald Tusk FOTO Reuters
Premierul polonez Donald Tusk FOTO Reuters

Premierul polonez Donald Tusk a fost internat joi din cauza unei infecţii respiratorii acute, informează purtătorul de cuvânt al Guvernului, Pawel Gras. Totuşi, Tusk va fi externat vineri, ca să participe la o şedinţă a Parlamentului, doar dacă „va primi permisiunea doctorilor”.

„Decizia de a-l supune în această dimineaţă pe premierul unor investigaţii mai serioase a fost luată ieri. În urma acestor investigaţii, medicii au hotărât ca premierul să rămână astăzi internat”, a declarat Gras.

Întrebat dacă Tusk va merge luni la Paris ca să se întâlnească cu preşedintele Francois Hollande, purtătorul de cuvânt a răspuns: „Vom vedea. Totul depinde de stare de sănătate a premierului şi de decizia finală a medicilor”.

Şeful guvernului de la Varşovia ar urma să se întâlnească cu Hollande, ca să discute mai ales despre bugetul şi securitatea UE, informează surse diplomatice citate de AFP.

Premierul Tusk trebuia să fie prezent joi, în Sejm, camera inferioară a parlamentului polonez, ca să ia parte la o dezbatere privind o moţiune înaintată de partidele de opoziţie prin care se cere demiterea ministrului Sănătţii Bartosz Arlukowicz.

Tusk este cel mai longeviv premier al Poloniei, conducând din 2007 coaliţia de centru dreapta Platforma Civică – PSL. El a fost reales pentru un al doilea mandat în 2011.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite