Premierul Mateusz Morawiecki: Polonia a furnizat Ucrainei arme în valoare de 1,6 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mateusz Morawiecki sursa: FB
Mateusz Morawiecki sursa: FB

Premierul Poloniei a arătat, la o întâlnire cu omologul său din Ucraina, în ce a constat ajutorul militar acordat ţării vecine.

„Până în prezent, Polonia a transferat vecinului nostru estic echipamente militare în valoare de aproximativ 7 miliarde de zloţi, mai mult de 1,6 miliarde de dolari”, a spus Mateusz Morawiecki la finalul unei întâlniri la Cracovia cu omologul său ucrainean, Denis Şmîgal, relatează Digi24.

Concret, de la începutul războiului din Ucraina, guvernul polonez a anunţat că a furnizat Ucrainei rachete antitanc, rachete antiaeriene, mortiere, muniţie, precum şi drone.

„Acest echipament salvează suveranitatea ucraineană, poloneză şi europeană”, a subliniat el într-un comunicat.

Patruzeci de tancuri, precum şi aproximativ şaizeci de transportoare blindate ar urma să facă parte din echipamentele furnizate de Polonia Kievului, potrivit presei poloneze, fără ca guvernul să confirme oficial acest lucru.

Mateusz Morawiecki şi Denis Şmîgal au semnat un acord de cooperare în domeniul căilor ferate şi transportului feroviar pentru transportul de mărfuri ucrainene şi a permite Kievului să ocolească blocada porturilor ucrainene de către Rusia.

De asemenea, ei au apreciat sancţiunile împotriva Rusiei „în mod clar inadecvate” şi au lansat un apel la noi sancţiuni asupra petrolului, gazului şi cărbunelui rusesc.

Vă recomandăm şi: 

Joe Biden: „Putin nu va reuşi niciodată să domine şi să ocupe toată Ucraina”

Zelenski spune că o fetiţă de trei luni a fost ucisă la Odesa: „Cum a ameninţat ea Rusia? Toţi aceşti nenorociţi vor plăti pentru fiecare moarte” VIDEO

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite