Premierul Greciei se pregăteşte să remanieze guvernul, înaintea unor noi negocieri cu creditorii internaţionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Greciei, Alexis Tsipras Foto: EPA
Premierul Greciei, Alexis Tsipras Foto: EPA

Premierul grec, Alexis Tsipras, se pregăteşte să remanieze guvernul pe care îl conduce şi care se află în cădere în sondaje după un an de la instalarea la putere, o măsură ce intervine înaintea unor noi negocieri dificile cu instituţiile creditoare internaţionale, scrie presa elenă preluată de agenţia Belga.

Această remaniere, ce ar urma să aibă loc până sâmbătă, nu îl va viza însă pe ministrul de finanţe, Euclide Tsakalotos, principalul negociator cu instituţiile creditoare internaţionale, şi care pare să fie apreciat de reprezentanţii acestora.

Totodată, potrivit zvonurilor vehiculate de presa greacă, dar neconfirmate de anturajul lui Tsipras, se pare că o serie de portofolii vor fi atribuite partidului socialist PASOK sau formaţiunii Dimar, creată după sciziunea din Syriza în 2010.

Potrivit informaţiilor din presă, Alexis Tsipras va înlocui anumiţi miniştri din aripa radicală a Syriza, care i-au contestat politica de austeritate impusă de creditorii internaţionali.

Aceasta va fi prima modificare a componenţei guvernului de coaliţie între partidul lui Tsipras, Syriza, stânga radicală, şi partidul de dreapta naţionalist Grecii Independenţi (Anel), cabinet venit la putere în urma alegerilor din septembrie 2015, dar a cărui popularitate a fost erodată în special de politicile de austeritate impuse de creditorii internaţionali - Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite