Premierul demisionar al Bulgariei, spitalizat din cauza unei crize de hipertensiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boiko Borisov FOTO Reuters
Boiko Borisov FOTO Reuters

Premierul demisionar al Bulgariei, Boiko Borisov, a fost internat luni, în spitalul Lozeneţ din Sofia din cauza unei crize de hipertensiune, informează novinite.com. Şeful guvernului de la Sofia avea hipertensiunea arterială de 190/110 când a fost internat în spital.

Informaţia a fost confirmată marţi de directorul spitalului, prof.dr. Liubomir Spassov. Medicul a declarat că i-au fost administrate medicamente premierului pentru a-i readuce la normal hipertensiunea arterială. La recomandarea medicilor, Borisov va mai rămâne în spital câteva zile, sub strictă observaţie.

După ce va fi externat, cel mai probabil miercuri dimineaţă, doctorii i-au recomandat premierului să nu facă sport câteva zile, fiind de notorietate faptul că bulgarul este un împătimit al fotbalului.

Borisov nu a participat la Consiliul Consultativ pentru Securitate Naţională (KSNS), întrunit de urgenţă la Sofia. Consiliul a fost convocat după ce joia trecută parlamentul bulgar a luat act de demisia actualului Cabinet, condus de Boiko Borisov.

Săptămâna trecută, Borisov (centru-dreapta) şi-a depus demisia, pe fondul unor proteste sociale. Borisov a refuzat luni să primească un mandat pentru crearea unui nou guvern, propunând ca opoziţia să formeze un cabinet care să guverneze până alegerile parlamentare din iulie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite