Povestea cutremurătoare a mamei şi a fetiţei care au rămas fără picioare în atacul rusesc asupra gării Kramatorsk. De ele are grijă fratele geamăn al micuţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook/ Spitalul de Urgenţă din Liov
Foto: Facebook/ Spitalul de Urgenţă din Liov

Spitalul de Urgenţă din Liov a publicat, joi, povestea unei minore de 11 ani şi a mamei sale pe pagina de Facebook. Atât minora cât şi mama şi-au pierdut picioarele în urma bombardamentului cu rachetă, care s-a petrecut pe 8 aprilie, la gara Kramatorsk.

„A crescut în momentul în care racheta rusească a zburat la gara Kramatorsk. Sora şi mama, care erau pe peron, picioarele amputate: fata, ambele, femeia, unul. Iar Iaroslav, de 11 ani, are acum grijă de ele. Merge chiar şi la magazinul de lângă spital singur.

O familie din Novgorodsʹkogo, în Doneţk. Tatăl copiilor a murit, tatăl vitreg a plecat la război. La începutul lunii aprilie, mama, Natalia, a decis să-şi scoată copiii din bombardament. Au ajuns la gară cu valizele. În timp ce aşteptau trenul, fata i-a cerut mamei să meargă pe peron să ia un ceai, care era pregătit de voluntari.

Iaroslav a fost lăsat să păzească lucrurile, înăuntru. Natalia, care încă nu-şi poate ierta acea plecare după ceai, îşi aminteşte: când a deschis ochii, totul era sânge. Apoi a văzut că fiica ei nu are picioare. «Şi după ce am leşinat, m-am trezit şi mi-am dat seama că şi eu rămăsesem fără unul», spune ea. Familia se află în Spitalul nostru de copii Sf. Nicolae de câteva săptămâni. Răniţii au fost trimişi aici cu un tren de evacuare. Acum copiii şi mama zâmbesc deja, pentru că sunt în sfârşit în siguranţă. Voluntarii şi vedetele vin la ei cu cadouri. Încă o veste bună: foarte curând familia va merge în Statele Unite, pentru proteză şi reabilitare”, se arată în postarea publicată de Spitalul de Urgenţă din Liov pe pagina de Facebook.

În atacul asupra gării din Kramatorsk au murit 57 de persoane şi 109 au fost rănite. Rusia şi Ucraina s-au învinovăţit reciproc pentru bombardament. Mai multe cercetări independente au demonstrat că ruşii au utilizat în atac o bombă cu dispersie, muniţie interzisă de tratatele internaţionale.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite