Poşta Ungară  îşi concediază personalul pe şest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poşta Ungară disponibilizează personal în mod discret, relatează cotidianul ungar “Népszabadság”. Pentru a evita disponibilizarea colectivă, angajaţii sunt concediaţi în grupuri mici, sub 30 de oameni, sau  conducerea încearcă să-i convingă să plece de bună voie.

 Astfel, scrie ziarul, săptămâna trecută au fost concediaţi peste 250 de poştaşi, dar este posibil ca acest număr să ajungă la 500. Şi nu este vorba numai de lucrătorii de pe teren ci şi de conducere sau personalul tehnic.

   Se pare că Poşta s-a pregătit de multă vreme cu măsuri vizând reducerea efectivului său de 33.000 de persoane. Intenţiile conducerii reies din raportul anual de activitate al Poştei Ungare, în care se arată că, din rezervele de 14,2 miliarde de forinţi, 2,8 miliarde urmează să fie folosite pentru “raţionalizarea personalului şi pentru pensionarea anticipată a femeilor care au o vechime în muncă de peste 40 de ani”.

Aproximativ 340 de milioane de forinţi sunt păstraţi pentru salarii compensatorii şi alte patru miliarde vor fi folosite pentru “alte obligaţii şi cheltuieli” , fără să se precizeze pentru ce. Poşta nu doreşte publicitate pentru aceste măsuri dar nici nu a negat zvonurile legate de reducerea personalului.

    Apati Toth Kata, purtătoarea de cuvânt a instituţiei, a arătat într-o scrisoare, că este necesară păstrarea eficienţei Poştei în condiţiile liberalizării de la 1 ianuarie 2013 a acestei pieţe. Pentru Poşta Ungară este o prioritate  ca, în condiţii de concurenţă, instituţia să se transforme într-o organizaţie care să reacţioneze rapid la cerinţele pieţii, se afirmă în scrisoare.

În vederea satisfacerii acestor cerinţe, a menţionat purtătoarea de cuvânt, s-a început analiza întregii activităţi a instituţiei şi luarea unor măsuri vizând creşterea eficienţei, ceea ce va însemna, printre altele, modernizarea, raţionalizarea unor activităţi în domeniile managementului şi administraţiei. Aceasta implică reorganizări şi, de la caz la caz, chiar reduceri în sfera conducerii şi a personalului din acest domeniu.

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite