Polonia a trimis Republicii Moldova șase avioane de arme, muniții și echipamente

0
Publicat:

Ministrul de Interne Mariusz Kaminski a precizat că echipamentul a fost transportat în Moldova cu șase aeronave, printre care două C-130 Hercules și patru CASA C-295M.

image

În ziua vizitei premierului Morawiecki la Chișinău, șase avioane poloneze cu echipamente au fost livrate în Republica Moldova pentru a ajuta la prevenirea tentativelor de destabilizare a țării.

”Am luat decizia de a trimite poliției moldovenești un transport uriaș de arme, muniții și echipamente”, a transmis șeful Ministerului de Interne, Mariusz Kaminski.

Ministrul de Interne polonez a participat joi, în Republica Moldova, la cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene. La sosirea premierului la Chișinău, șeful Ministerului de Interne a anunțat sprijinul pe care Polonia îl va acorda serviciilor moldovenești.

 "O Moldovă independentă și suverană, care rezistă tentativelor de destabilizare internă, are nevoie de sprijinul nostru. De aceea, am luat decizia de a dona poliției moldovenești un transport uriaș de arme, muniții și echipamente din partea serviciilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne", a declarat Mariusz Kaminski pe Twitter.

Ministrul a precizat că echipamentul a fost transportat în Moldova cu șase aeronave, printre care două C-130 Hercules și patru CASA C-295M.

De asemenea, Kaminski a scris că miercuri l-a adăugat pe lista de sancțiuni pe Ilan Șor, liderul partidului pro-rus ȘORA.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite