Poliţia britanică a arestat încă două persoane în legătură cu atentatul de vineri de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Poliţia britanică a anunţat că a arestat încă două persoane miercuri, în legătură cu atentatul de la Londra, de săptămâna trecută, soldat cu 30 de răniţi. Astfel, cinci oameni au fost arestaţi în dosar, relatează Reuters.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 48, respectiv 30 de ani, au fost reţinuţi în baza legilor antiterorism, la Newport, în Ţara Galilor.

Un alt bărbat a fost reţinut la Newport marţi noapte. Alţi doi sunt refugiaţi, cel în vârstă de 18 ani originar din Irak, iar cel în vârstă de 21 de ani din Siria, iar ambii au locuit la Sunbury, la o familie care adopta temporar copii, potrivit unui oficial local şi presei britanice.

Autorităţile au redus în weekend nivelul alertei teroriste de la „critic“ la „grav“, ceea ce înseamnă că nu mai cred că un atentat este iminent, ci foarte probabil.

Însă oficiali au anunţat publicul că va continua să observe o sporire a prezenţei poliţiei în regiunea capitalei.

În imagini de televiziune cu circuit închis, obţinute de ITV News şi difuzate duminică, apare o persoană cu o pungă frigorifică de la Lidl, undeva la periferia capitalei, înainte de atentatul din staţia de metrou Parsons Green, în sud-vestul Londrei, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic şi soldat cu 30 de răniţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite