Pistorius: Antrenamentul militarilor ucraineni pe sisteme Patriot în Germania, o contribuţie importantă la sprijinirea Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenamentul militarilor ucraineni pe sistemele de apărare aeriană Patriot în Germania reprezintă o contribuţie importantă la sprijinirea Ucrainei în apărarea sa împotriva Rusiei, a declarat ministrul german al apărării Boris Pistorius, relatează dpa, citată de Agerpres.

Boris Pistoriu. FOTO arhivă Profimedia
Boris Pistoriu. FOTO arhivă Profimedia

Ucraina are nevoie în prezent cel mai mult de sistemele de apărare aeriană, a declarat Pistorius miercuri în timpul unei vizite la o bază de antrenament din nordul Germaniei.

Potrivit ministrului, pregătirea militarilor ucraineni de către Bundeswehr este un semnal important transmis Ucrainei că Germania este alături de ea, a mai spus ministrul.

Lui Boris Pistorius i s-a prezentat un antrenament pe un simulator Patriot.

„Nu există loc în Ucraina care să fie sigur”  

Pregătirea nu poate avea loc atât de eficient decât în afara Ucrainei, a spus șeful unităţii ucrainene antrenate, subliniind că nu consideră necesară relocarea antrenamentului din Germania în Ucraina.

„Acest lucru funcţionează mult mai bine într-o ţară paşnică. Nu există loc în Ucraina care să fie sigur”, a mai spus ofiţerul ucrainean sub rezerva anonimatului.

Până acum, Germania a furnizat Ucrainei două sisteme Patriot şi rachetele asociate. O a treia unitate i-a fost promisă Ucrainei şi urmează să fie livrată în curând Kievului. Pistorius a afirmat că prin această decizie Germania a renunţat la un sfert din capacităţile sale Patriot.

„Nu ar trebui să discutam public ceea ce ne-am dori să vedem sau nu”

Ministrul german al apărării s-a arătat precaut în ceea ce priveşte discuţia referitoare la acordarea permisiunii Ucrainei de a folosi armele furnizate de Germania pentru a lovi ţinte de pe teritoriul Rusiei.

„Ar trebui să fie clar în interesul tacticii şi strategiei militare că nu ar trebui să discutam public ceea ce este posibil, ceea ce este permis şi ceea ce ne-am dori să vedem sau nu”, a mai spus el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite