Pistorius a cerut țărilor NATO să se pregătească pentru „cel mai rău scenariu”

0
Publicat:

Ministrul german al Apărării crede că Alianța se poate confrunta cu un război în cinci până la opt ani.

Foto: Bundeswehr via X
Foto: Bundeswehr via X

Boris Pistorius, Ministrul german al Apărării, a cerut Europei și statelor membre ale Alianței Nord-Atlantice să se pregătească pentru „cel mai rău scenariu”.

"Nu-mi place să mă uit într-o sferă de cristal. Nu pot prezice dacă se va întâmpla un atac asupra teritoriului NATO și când se va întâmpla. Dar s-ar putea întâmpla în cinci până la opt ani", a spus el într-un interviu acordat agenției americane de știri Bloomberg. El a cerut, de asemenea, parlamentarilor americani să aprobe un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina, menționând că este în interesul Statelor Unite ale Americii.

"Geografic, Europa este departe de Iowa sau Wisconsin, dar foarte apropiată din punct de vedere al politicii de securitate. Mai puțină securitate în Europa înseamnă mai puțină securitate pentru Statele Unite. Nu trebuie să luăm libertatea de bună. Trebuie să o protejăm. Dacă este necesar, vom avea nevoie să luptăm pentru asta”, a adăugat Pistorius.

Europa se pregătește de război: ultimele știri

După cum știți, recent militarii și politicienii europeni vorbesc din ce în ce mai mult despre posibilitatea unei agresiuni militare din partea Rusiei .

În Olanda, oamenii au fost îndemnați să se pregătească moral pentru posibilitatea unui război, aceeași părere este susținută și în Suedia.

Vom aminti că mai devreme în mass-media a fost publicat un „document secret” al Bundeswehr. Potrivit acestor date, Germania se teme de începerea unui război hibrid între Occident și Rusia, încă din 2024.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite