Personalul sanitar din Franţa va fi sancţionat dacă nu se vaccinează anti-COVID până pe data de 15 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul francez a exclus, cel puţin deocamdată, impunerea certificatului sanitar în companii. Foto: Arhivă
Premierul francez a exclus, cel puţin deocamdată, impunerea certificatului sanitar în companii. Foto: Arhivă

Membrii personalului sanitar din Franţa care nu se vor vaccina anti-COVID-19 până la data de 15 septembrie vor fi sancţionaţi,a declarat, joi, premierul francez, Jean Castex. El a justificat această măsură prin creşterea numărului de contagieri în unităţile pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, relatează EFE.

"Nu vom da înapoi", a spus Castex într-un interviu acordat postului RTL în care a făcut referire la cazul unei unităţi de îngrijire în care vârstnicii au fost infectaţi de membrii personalului. "Nimeni nu poate înţelege acest lucru", a adăugat el, conform Agerpres.

Premierul a precizat că fixarea datei de 15 septembrie pentru aplicarea obligativităţii vaccinării pentru personalul sanitar - şi pentru alte categorii profesionale aflate în contact cu persoanele vulnerabile - a accelerat campania de imunizare.

"Am ajuns la peste 83% în rândul sanitarilor vaccinaţi. Tactica noastră a dat roade", a explicat premiul francez.

Jean Castex a precizat, de asemenea, că a fost aprobată a treia doză de vaccin pentru cei de peste 65 de ani şi pentru cei cu risc ridicat în caz de COVID-19 şi care va începe să fie administrată din 12-13 septembrie.

Premierul Castex a exclus, cel puţin deocamdată, impunerea certificatului sanitar în companii.

De altfel, certificatul sanitar (ce dovedeşte vaccinarea cu schema completă, trecerea prin boală sau un test negativ la COVID-19 în termen de maximum 72 de ore) a devenit obligatoriu în Franţa pentru numeroase activităţi sociale, precum accesul în baruri sau restaurante.

Iar zeci de mii de persoane au protestat sâmbătă, în Franţa, pentru al şaselea weekend consecutiv, împotriva unor măsuri mai stricte anti-COVID-19 impuse de autorităţi.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite