Pentagonul confirmă că ocupanţii ruşi scot ucraineni din ţară împotriva voinţei lor: Un act „fără scrupule”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Departamentul de Apărare al SUA consideră că există „semne” că armata rusă scoate ucraineni din Ucraina şi îi duce în Rusia împotriva voinţei lor, a declarat de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Potrivit acestuia, Pentagonul are semnale că ruşii transferă ucraineni în Rusia împotriva voinţei lor

"Am văzut în mod clar semne că ucrainenii sunt mutaţi din Ucraina în Rusia. Avem semne că ucrainenii sunt duşi în Rusia împotriva voinţei lor", a spus el.

Kirby a spus că a fost un act „fără scrupule”, „nu conduita unui stat responsabil”.

În acelaşi timp, Kirby nu a putut spune numărul total de ucraineni strămutaţi, câte lagăre există pentru ei şi cum arată.

Potrivit unui corespondent UNIAN, în Rusia existau cel puţin  66 de lagăre cu ucraineni deportaţi forţat . Multe dintre ele se află la mii de kilometri de casele lor, în cele mai îndepărtate colţuri ale ţării, inclusiv Siberia, Caucaz, Cercul Arctic şi Orientul Îndepărtat.

Comisarul Radei Supreme pentru drepturile omului, Liudmila Denisova, a declarat că ocupanţii au  deportat deja peste 1.185.000 de ucraineni în Rusia.

Ucrainenii care sunt deportaţi forţat în Rusia şi acceptă să lucreze pentru ocupanţi au interdicţie de a părăsi locul de reşedinţă timp de 2 ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite