Erdogan a anunţat lansarea primei centrale nucleare turceşti Akkuyu până la sfârşitul anului 2023

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Autorităţile turce au declarat anterior în repetate rânduri că nu se aşteaptă la întârzieri în proiectul de construcţie a centralei atomoelectrice.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că centrala nucleară Akkuyu va fi lansată înainte de sfârşitul anului 2023. Aceasta este prima centrală nucleară din ţară şi este construită de corporaţia de stat Rosatom.

Potrivit liderului turc, construcţia primului reactor al staţiei va fi finalizată în această perioadă. Declaraţia preşedintelui este citată de postul NTV .

După cum s-a raportat anterior, Rosatom depune toate eforturile pentru a finaliza aceste lucrări. De asemenea, autorităţile turce au declarat în repetate rânduri că nu se aşteaptă la întârzieri în construcţie.

Proiectul este implementat pe baza unui acord interguvernamental dintre Rusia şi Turcia. Documentul a fost semnat în 2010. Acordul prevede construirea a patru unităţi de energie ale CNE Akkuyu cu reactoare VVER de generaţie 3+ proiectate în Rusia. Potrivit documentului, capacitatea fiecărei unităţi va fi de 1.200 MW.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite