Patru oameni, răniţi în urma unui atac xenofob, în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean german în vârstă de 50 de ani a fost arestat pentru suspiciune de atac xenofob după ce a intrat cu maşina într-un grup de persoane în care se regăseau sirieni şi afgani, scrie BBC.

Patru oameni au fost răniţi după ce şoferul a intrat cu Mercedes-ul său într-o piaţă din oraşul Bottrop, la scurt timp după trecerea în noul an. 

Conform BBC, acesta ar fi făcut comentarii rasiste după ce, la scurt timp, a fost oprit şi arestat. Reprezentanţii poliţiei au declarat că înaintea atacului, şoferul ar fi încercat să mai calce un pieton care a  reuşit însă să se ferească. 

De asemenea, ulterior, acesta ar fi încercat să mai lovească un grup de oameni într-o staţie de autobuz înn apropierea oraşului Essen.

Cei care investighează cazul suspectează că a fost un atac deliberat care ar putea avea legătură cu viziunile xenofobe ale şoferului, conform unei declaraţii a poliţiei locale, citată de aceeaşi sursă. „Mai mult, anchetatorii deţin informaţii preliminare despre o afecţiune mentală a şoferului”, se mai arată în acelaşi document. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite