Patru milioane de britanici nu au muncit nici o zi în viaţa lor, preferând ajutorul social

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Londra conduce în topul oraşelor afectate din Marea Britanie de numărul mare al persoanelor fără slujbă.
Londra conduce în topul oraşelor afectate din Marea Britanie de numărul mare al persoanelor fără slujbă.

Aproape patru milioane de adulţi britanici nu au muncit nici măcar o zi în viaţa lor. Aceste cifre scot în evidenţă uriaşa problemă pe care sistemul de asistenţă socială din Marea Britanie trebuie să o confrunte.

Numărul uriaş al adulţilor apţi de muncă care nu au lucrat cu forme  legale costă anual contribuabilii britanici miliarde de lire sterline, în timp ce sistemul de ajutor social este adesea criticat că îi favorizează pe cei care nu au o slujbă, în dezavantajul acelora care muncesc pentru a-şi asigura traiul, scrie cotidianul britanic „Express“.

Există un milion de britanici cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani care nu au primit niciodată până acum un salariu şi care nu au figurat pe niciun ştat de plată.

Mai mult de un milion dintre cetăţenii Marii Britanii între 16 şi 17 ani au abandonat studiile, însă  nu au găsit slujbe sau sunt studenţi care nu au avut niciodată un loc de muncă sezonier.

Mai mult de atât, există 205.000 de pensionari cu vârste de cel puţin 65 de ani care nu au prestat nici o zi de muncă pentru a fi plătiţi, înainte de a se “pensiona”. 

Cifrele prezentate de Oficiul Naţional de Statistică din Marea Britanie arată că Londra este oraşul cel mai afectat de cei fără slujbe pe termen lung, cu 737.000 de oameni care nu au lucrat niciodată.

A lăsa milioane de lire sterline să fie arunctate ajutoarelor sociale nu este corect pentru contribuabili Matthew Sinclair

Birmingham este următorul oraş cu cel mai mare număr de adulţi care nu au fost salariaţi niciodată, cu 144.000 de oameni care primesc ajutor social. Majoritatea oraşelor afectate se află în partea de nord a Marii Britanii.

Oraşele Glosgow şi Edinburgh însumează împreună un total de 96.000 de oameni fără slujbe, în timp ce Leeds prezintă o cifră de 72.000 de oameni neangajaţi, dar care primesc ajutoare sociale.

În partea de sud a ţării, oraşul Tower Hamlets numără 42.000 de oameni, pe când în Cardiff sunt 41.000 de persoane care nu au avut niciodată o slujbă. 

Acestea sunt nişte cifre cu adevărat şocante care accentuează importanţa reformării sistemului de asistenţă socială, cu scopul de a încadra în câmpul muncii pe nevoiaşi”, a declarat Matthew Sinclair, liderul Alianţei Contribuabililor din Marea Britanie.

“A lăsa milioane de lire sterline să fie arunctate ajutoarelor sociale nu este corect pentru contribuabili.”

De asemenea, guvernul are datoria de crea un mediu în care să fie mai uşor ca oamenii să fie angajaţi în diferite afaceri, care înseamnă mai puţină birocraţie şi impozite mai mici”, a explicat Sinclair. 

La începututl acestui an, studiile au arătat că Marea Britanie avea una dintre cele mai îngrijorătoare rate ale persoanelor nesalariate, care afecta în mod special mamele singure. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite