Patronul clubului de fotbal AS Monaco, rusul Dmitri Rîbolovlev, a fost reţinut pentru corupţie şi trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul „Le Monde“ scrie că patronul lui AS Monaco, rusul Dimitri Ribolovlev, a fost reţinut, marţi, la cererea unui judecător din Principat, fiind bănuit de corupţie, trafic de influenţă şi complicitate la aceste fapte.

De asemenea, locuinţa miliardarului rus a fost percheziţionată în cursul dimineţii.

Acţiunile autorităţilor din Principat ar avea legătură cu un caz de escrocherie în care a fost implicat Ribolovlev.

Miliardarul l-a aczuat pe un comerciant de opere de artă, Yves Bouvier, că i-a supraevaluat 37 de tablouri (Picasso, Modigliani, Rothko, Monet, etc), pe care i le-a vândut pentru suma de două miliarde de dolari, deşi valoarea lor ar fi fost de doar 500 de milioane de dolari.

Bouvier a formulat la rândul său acuzaţii la adresa lui Ribolovlev, susţinând că a fost înşelat de omul de afaceri rus cu suma de un miliard de dolari şi că patronul AS Monaco s-a folosit de influenţa pe care o avea în rândul conducătorilor din Principat pentru a-l trimite la închisoare. Bouvier a fost arestat la 25 februarie 2015, chiar în faţa locuinţei lui Dimitri Ribolovlev.

La ora transmiterii acestei ştiri, AS Monaco, penultima în Ligue 1, evoluează, pe teren propriu, cu FC Bruges, în etapa a IV-a a Grupei A a Ligii Campionilor.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite