Patriarhul Kievului îl numeşte pe Putin „noul Cain” şi afirmă că „i se apropie sfârşitul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitropolitul Kievului şi al întregii Ucraine, Filaret, l-a caracterizat recent pe Vladimir Putin drept „noul Cain”, deoarece „minte şi este responsabil de vărsarea de sânge a poporului frate”, se arată într-un comunicat publicat sâmbătă pe site-ul Bisericii, informează AFP.

Fără să-l menţioneze explicit, şeful Bisericii Ucrainene vorbeşte în declaraţia sa despre „un lider ortodox”, care „se declară frate al poporului ucrainean, dar care prin actele sale a devenit un nou Cain, posedat de Satana”.

Conform Bibliei, Cain îşi ucide fratele mai mic, Abel, însă neagă acest lucru când este întrebat de Dumnezeu.

Mitropolitul Filaret spune de asemenea că preşedintele Rusiei este responsabil de vărsarea de sânge din Ucraina, cât şi pentru faptul că induce lumea în eroare prin minciună.

„Spune minciuni evidente: trimite mercenari care ucid în ţara noastră, dar el vorbeşte despre un conflict intern al Ucrainei, în care el nu ar fi implicat. Mai mult, trimite trupe care îi sunt subordonate, dar spune public că nu sunt acolo. Face totul pentru a menţine conflictul”, mai menţionează şeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Mitropolit al Kievului şi al întregii Ucraine, Filaret, afirmă totodată că în timp ce Ucraina îşi îngroapă soldaţii morţi ca pe nişte eroi, ţara lui (a liderului rus - n.r.) îi ingroapă pe ai ei în secret.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene le mai cere credincioşilor să nu le fie frică de acest lider, deoarece „i se apropie sfârşitul”.

În Ucraina, ortodocşii sunt împărţiţi între cei care sunt apropiaţi patriarhiei de la Moscova, de cea a Kievului sau de o mică Biserică autocefală.

Vladimir Putin a negat în mod constant orice implicare a Rusiei în conflictul din Ucraina, respingând acuzaţiile Occidentului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite