Partidul lui Le Pen a abandonat coaliția cu AfD germană în Parlamentul European

0
Publicat:

Potrivit ziarului Libération, decizia corespunzătoare a fost luată după un interviu cu liderul AfD în ziarul italian La Repubblica.

Marine le Pen și Jordan Bardella. Foto: EPA-EFE
Marine le Pen și Jordan Bardella. Foto: EPA-EFE

Partidul Frontul Naţional al Franţei, a cărui fracţiune parlamentară este condusă de Marine Le Pen, va părăsi coaliţia cu partidul Alternativa Germană pentru Germania, din Parlamentul European după alegerile din 9 iunie, a relatat ziarul Libération cu referire la președintele partidului francez, Jordan Bardella, care se află în fruntea listei la viitoarele alegeri pentru  PE.

Nu vom mai lucra cu ei în cadrul întâlnirilor din următorul mandat”, a spus el.

După cum explică publicația, decizia corespunzătoare a fost luată după un interviu cu liderul AfD în ziarul italian La Repubblica , publicat pe 18 mai. În el, printre altele, liderul AfD a declarat că nu crede că cineva care poartă o uniformă SS ar trebui „clasificat automat drept infractor”. Ca exemplu, Grass a citat cazul scriitorului Günther Grass, laureat al Premiului Nobel.

Se observă că și înainte de acest interviu, relațiile dintre aliații din coaliția Identitate și Democrație erau tensionate. Publicația amintește de episodul din 17 aprilie, în care partidul AfD, răspunzând unei cereri scrise din Bundestag, a declarat că Franța ar trebui să „redea suveranitatea asupra Mayotte (un teritoriu francez de peste mări în Oceanul Indian) Uniunii Comorelor”.

Mai mult, câteva zile mai târziu, șefa fracțiunii parlamentare a  „Frontului Național” Marine Le Pen trebuia să meargă acolo. La sosirea pe insulă, i s-a cerut să comenteze această declarație - Le Pen a declarat că este „nemulțumită de această situație” și a cerut AfD „să se ocupe de problemele Germaniei”.

Alegerile pentru Parlamentul European din 2024 sunt programate să aibă loc în perioada 6-9 iunie. Potrivit sondajelor recente, Frontul Național ar putea primi mai mult de 30% din voturi, în timp ce partidul Renașterii fondat de președintele francez Emmanuel Macron poate pretinde doar locul doi cu jumătate din această cifră - 15-16%. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite