Partidul italian Liga Nordului, pregătit să ocupe hotelurile pentru a opri găzduirea imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul partidului xenofob italian Liga Nordului, Matteo Salvini, a declarat marţi că formaţiunea sa este pregătită să ocupe hotelurile pentru a împiedica găzduirea imigranţilor veniţi din Africa de Nord, relatează ANSA în pagina electronică.

Salvini a făcut această declaraţie după ce Guvernul italian a anunţat că este nevoit să caute mai multe camere pentru a caza miile de refugiaţi sosiţi din Africa de Nord pe coastele Italiei.

Ministrul de Interne, Angelino "Alfano şi (premierul Matteo) Renzi caută paturi pentru alţi 6.500 de imigranţi", a scris Salvini pe pagina sa de Facebook.

"Le cerem guvernatorilor, primarilor şi consilierilor din cadrul Ligii să respingă fiecare sosire prin orice mijloace", a adăugat el.

"Noi, cei din cadrul Ligii suntem pregătiţi să ocupăm fiecare hotel, cămin, şcoală sau cazarmă folosită pentru presupuşi refugiaţi", a avertizat Matteo Salvini.

Italia se confruntă cu un aflux important de imigranţi din Africa de Nord, care fug din calea conflictelor din ţările lor şi se îndreaptă spre Europa. La începutul lui aprilie, autorităţile italiene au salvat mii de imigranţi care se aflau în trei ambarcaţiuni mari, în derivă.

Matteo Salvini, cunoscut pentru declaraţiile sale dure la adresa imigranţilor, a afirmat recent că taberele de romi din Italia "trebuie rase de pe faţa pământului".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite