Parlamentul european şi cultura abuzului. Zeci de femei au povestit că au fost hărţuite sexual de eurodeputaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul European
Parlamentul European

Parlamentul European este un „focar de hărţuire sexuală“, denunţă o tânără angajată, care a recunoscut că a trecut prin această experienţă neplăcută, relatează The Sunday Times.

Zeci de angajate ale Parlamentului European au recunoscut că au fost hărţuite sexual de către eurodeputaţi, unii dintre ei fiind foşti miniştri, scrie The Sunday Times, care le prezintă cazurile sub rezerva anonimatului.

Victimele sunt tinere educate şi vorbitoare de mai multe limbi străine, unele dintre ele fiind absolvente ale Colegiului Europei, locul formării „eurocraţiei“.

The Sunday Times începe cu dezvăluirea cazului unei tinere hărţuite în lift de către un „proeminent eurodeputat“ de aproape 60 de ani.

Victima spune că hărţuitorul a atins-o pe păr, pe gât şi pe spate, după care i-a şoptit cuvinte indecente, timp în care a rămas stană de piatră.

„I-am spus colegei mele, care m-a sfătuit să-l denunţ, dar în cele din urmă nu am făcut-o. Mi-a fost teamă să-mi pierd slujba, să mă confrunt cu ruşinea şi să-mi distrug cariera“, a mărturisit ea.

Totodată, The Sunday Times a intrat în posesia unui mesaj trimis de Yves Cochet, un fost ministru francez al Mediului, asistentei sale de la Parlamentul European. Cochet, în vârstă de 71 de ani, o ceartă pe angajata sa de 25 de ani că nu i-a acceptat invitaţia la cină, repetându-i că vrea să-i împărtăşească „pasiunile, visele şi fanteziile“. Tănăra s-a declarat „scandalizată“ şi a dat asigurări că nu i-a răspuns niciodată.

Însă unele cazuri sunt extrem de traumatizante, relevă The Sunday Times. Un eurodeputat german a pus mâna pe fundul asistentei unui coleg de-al său în timpul unui prânz, în timp cel un alt eurodeputat chiar s-a masturbat în faţa unei tinere subordonate lui.

Parlamentul European este „un focar de hărţuire“, denunţă tânăra care a recunoscut că a fost ciupită, fără voia ei, de fund. Ea pune aceste acte pe seama faptului că eurodeputaţii simt că „nu sunt nevoiţi să răspundă în faţa cuiva“.

Articolul din The Sunday Times apare în contextul campaniei online #metoo, referitoare la hărţuirea sexuală, declanşată în urma scandalului de la Hollywood în care este implicat producătorul american de film Harvey Weinstein.

Te-ar mai putea interesa:

Eleve hărţuite sexual de profesori în şcoli de top. „Vă propun să ne iubim de 3-5 ori, apoi ne vedem de drum“

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri