Parisul, sufocat în continuare de gunoaie. Angajații firmelor de salubritate sunt în grevă de o săptămână

0
Publicat:

Primăria Franței se confruntă cu o situație foarte gravă după ce angajații firmelor de salubritate au intrat în grevă de peste o săptămână. Peste 5.400 de tone de deșeuri sunt rămase pe străzile Parisului, în a șaptea zi de grevă a gunoierilor care se opun reformei pensiilor.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Parisul este plin până la refuz de gunoaie din cauza grevei care a afectat întreaga capitală. În unele cartiere tomberoanele sunt pline la maximum și oamenii au fost nevoiți să umple trotuarele de saci plini cu deșeurile menajere. 

Gunoierii protestează deja de 7 zile împotriva reformei pensiilor prin care se crește vârsta de pensionare cu 2 ani. Această decizie a fost luată în condițiile în care sindicatul a precizat că cei mai mulți oameni care lucrează în domeniu au o speranță de viață mai mică cu până la 17 ani față de restul forței de muncă, relatează Libertatea.

Și cele trei puncte de incinerare din apropierea capitalei franceze sunt în continuare închise.  Agenţia metropolitană pentru deşeurile menajere Syctom a spus că în acest moment pubelele sunt redirecționare către alte 15 locuri de tratare sau depozitare.

Deși greva afectează destul de grav capitala Franței, umplută de gunoaie și șobolani, nu a fost solicitată intervenția poliției pentru a opri blocarea activității centrelor de colectare. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite