Părinţii şi-au trecut datele de contact ale rudelor direct pe pielea fetiţei de 2 ani, „în caz că mor şi ea scapă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Înainte de a fugi din calea războiului, părinţii au început să scrie pe spatele copiilor date de contact ale rudelor, cât şi data naşterii şi numele acestora, în cazul în care ei nu vor reuşi să scape din faţa trupelor ruse.

Pe Facebook a fost publicată o fotografie cu denumirea „Primul ajutor psihologic pentru femeile şi fetele din Kiev”. În imaginea publicată apare o fetiţă, care are pe spate scris numele, data naşterii şi datele de contact ale rudelor: „Părinţii scriu date de contact pe corpurile copiilor lor, în cazul în care ei mor şi copilul supravieţuieşte”, acesta este argumentul care însoţeşte fotografia. 

Fetiţa, pe numele ei Vira, s-a născut pe 10 noiembrie 2019. Alexandra, mama fetiţei, a argumentat, într-o postare publicată pe Instagram, că „fotografia a fost făcută în prima zi de război şi mâinile îmi tremurau foarte tare”. 

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Sasha Makoviy (@aleksandra.mako)

„Acest „model” este valabil şi pentru copiii care, din diferite motive, sunt separaţi de părinţi. Când îi găsim, puteam lua legătura cu adulţii, pentru a afla ce s-a întâmplat şi care este situaţia lor”, au comunicat autorităţile din Kiev. 

Un băieţel, de 11 ani, a ajuns singur la graniţa din Slovacia, după ce a plecat din Zaporojie, cu numărul de telefon scris pe braţ. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite