Parchetul Naţional Antiterorist din Franţa a deschis trei dosare penale pentru crime de război comise în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Crimele de război” ar fi avut loc la Mariupol, în estul Ucrainei, Cernihiv, în nord, şi Hostomel, în regiunea Kiev FOTO: Arhivă
„Crimele de război” ar fi avut loc la Mariupol, în estul Ucrainei, Cernihiv, în nord, şi Hostomel, în regiunea Kiev FOTO: Arhivă

Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT) din Franţa a anunţat marţi că a deschis încă trei dosare pentru "crime de război" comise în Ucraina împotriva unor cetăţeni francezi după 24 februarie, când a început invazia rusă, relatează AFP.

Presupusele infracţiuni au avut loc la Mariupol, în estul Ucrainei, Cernihiv, în nord, şi Hostomel, în regiunea Kiev, a precizat PNAT, procuratura competentă pentru acest tip de infracţiuni, conform Agerpres.

PNAT mai deschisese un dosar după moartea jurnalistului franco-irlandez Pierre Zakrevski în 14 martie, în apropierea capitalei ucrainene.

De altfel, preşedintele francez în exerciţiu Emmanuel Macron a afirmat luni că el consideră că există „indicii foarte clare” ale comiterii unor crime de război în Ucraina, pe care le condamnă.

De altfel Franţa a anunţat luni că va expulza 35 de diplomaţi ruşi ''ale căror activităţi sunt contrare intereselor sale'', a anunţat luni o sursă apropiată Ministerului de Externe francez. ''Această acţiune face parte dintr-un demers european'', potrivit unui comunicat al ministerului francez.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite