Papa Francisc se pronunţă pentru simplificarea procedurilor pentru anularea căsătoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată de la Sinodul din luna octombrie, Papa Francis a pus la îndoială procedurile de anulare a căsătorii pentru credincioşii catolici. Şeful Bisericii Catolice a spus că s-a confruntat cu aceste proceduri mai mult decât stricte pe când era episcop în Argentina şi a recunoscut necesitatea de a le revizui.

Papa Francisc a povestit participanţilor la un curs de Drept Canonic, organizat de către Tribunalulla Rota, cel mai înalt organ judiciar pentru anulări de căsătorie de la Vatican, că pe vremea când era episcop de Buenos Aires a aflat cu stupoare că unii credincioşi trebuie să parcurgă sute de kilometri şi să piardă multe zile pentru a ajunge la tribunalele bisericii şi în plus această procedură greoaie e sursă de corupţie. 

Sfântul Părinte a povestit că a demis un oficial dintr-un tribunal bisericesc, care i-ar fi spus unei persoane ce solicitase divorţul: „Dă-mi 10.000 de dolari şi mă ocup eu de procesul de anulare al căsătoriei.

 Papa a subliniat că sunt multe cupluri separate care „aşteaptă de ani de zile o hotărâre“ şi „există mulţi oameni care au nevoie de un cuvânt al Bisericii cu privire la statutul lor marital, indiferent dacă acesta este da sau nu“. „Unele proceduri sunt prea lungi şi grele (...) iar oamenii renunţă“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite