Papa Francisc: Omenirea trebuie să abolească războiul, să îl anuleze din istoria omului înainte ca el să îl anuleze pe om din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc a vorbit de mai multe ori despre un posibil conflict nuclear de la începutul invaziei, în urmă cu mai bine de o lună. Foto: epa efe
Papa Francisc a vorbit de mai multe ori despre un posibil conflict nuclear de la începutul invaziei, în urmă cu mai bine de o lună. Foto: epa efe

Papa Francisc a declarat că ameninţarea unui conflict global generat de invazia Rusiei în Ucraina ar trebui să îi convingă pe toţi că a venit timpul ca omenirea să abolească războiul înainte ca acesta să "abolească" omenirea. El s-a adresat duminică miilor de oameni aflaţi în Piaţa Sfântul Petru pentru binecuvântarea sa de duminică, potrivit Sky News.

Papa Francisc . "A trecut mai mult de o lună de la invazia Ucrainei, de la începutul acestui război crud şi fără sens, care, ca orice război, este o înfrângere pentru toată lumea, pentru noi toţi. Trebuie să renegăm războiul, un loc al morţii unde taţii şi mamele îşi îngroapă copiii, unde bărbaţii îşi ucid fraţii fără să-i vadă, unde cei puternici decid şi cei săraci mor", a spus Papa, conform Mediafax

El a adăugat că războiul din Ucraina distruge viitorul ţării, citând o statistică potrivit căreia jumătate dintre copiii din această ţară au fost nevoiţi să fugă din ţară.

 "Aceasta este bestialitatea războiului, ceva barbar şi sacrilegiu", a spus el, îndemnându-şi ascultătorii să nu considere războiul ca fiind inevitabil sau ceva cu care să se obişnuiască.

"Dacă vom ieşi (n.r. din acest război) la fel ca înainte, vom fi cu toţii într-un fel vinovaţi. Confruntată cu pericolul autodistrugerii, omenirea trebuie să înţeleagă că a sosit timpul să abolească războiul, să îl anuleze din istoria omului înainte ca el să îl anuleze pe om din istorie", a continuat el.

Papa Francisc a vorbit de mai multe ori despre un posibil conflict nuclear de la începutul invaziei, în urmă cu mai bine de o lună. 

"Îi rog pe toţi politicienii implicaţi să reflecteze asupra acestui lucru", a spus el, adăugând: "Ajunge! Opriţi-vă! Lăsaţi armele să tacă. Negociaţi serios pentru pace".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite