Papa Francisc îşi va „sărbători” ziua onomastică vineri cu vaccinuri anti-COVID-19 pentru cei nevoiaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine/EPA
Imagine/EPA

23 aprilie, ziua în care este sărbătorit Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, este o zi specială şi pentru Jorge Mario Bergoglio, suveranul pontif, care vineri „îşi va sărbători onomastica” cu noi vaccinuri pentru săraci.

Cei nevoiaşi „vor fi în continuare în centrul atenţiei Sfântului Părinte. Un grup de 600 de persoane, dintre cele mai fragile şi marginalizate, vor primi a doua doză de vaccin împotriva Covid-19 în sala Paul al VI-lea din Vatican”, a anunţat Oficiul Carităţilor Papale.

Aceşti bărbaţi şi femei „fac parte din cei aproximativ 1.400 de beneficiari ai campaniei de vaccinare începută în Săptămâna Mare de către Oficiul Carităţilor Papale în colaborare cu alte asociaţii”, precizează Cardinalul Konrad Krajewski.

Pe lângă primirea serului, „oamenii vor participa la petrecerea organizată pentru onomastica Sfântului Părinte, care le va face o surpriză plăcută”.

Oficiul Carităţilor Papale profită de această ocazie „pentru a mulţumi pentru generozitate multor persoane şi realităţi care au participat la iniţiativa „Vaccinul suspendat”, permiţând, printr-un mic gest de apropiere, ţărilor care altfel nu aveau cum, să se vaccineze”.

La fel ca în anii precedenţi, subliniază Krajewski pentru Vatican News, Pontiful „a decis să ofere şi să nu primească ceva, într-un pur stil evanghelic”. În 2020 a trimis ventilatoare în România; în anii precedenţi, a dăruit tinerilor arhiepiscopiei din Milano 6.000 de coroane de Rozariu realizate pentru Ziua Mondială a Tineretului din Panama, iar săracilor de la cantina Caritas din gara Termini din Roma, un ou de ciocolată de 20 kg.

Site-ul web al Sfântului Scaun aminteşte că „vaccinarea bărbaţilor şi femeilor cu vârsta peste 60 de ani, cu probleme fizice grave şi dificultăţi în accesarea instituţiilor de sănătate naţionale, a început de la sfârşitul lunii ianuarie. Apoi, campania a fost reluată şi în Săptămâna Mare, cu prima vaccinare a celor mai vulnerabili: câţiva oaspeţi ai căminelor administrate de surorile Maicii Tereza, alte persoane asistate de Comunitatea Sant'Egidio şi, de asemenea, de Medicina Solidale care administrează dispensarul „Madre di Misericordia ”, aflat sub Colonadele Sfântului Petru». Iniţiativa caritabilă, cu vaccinul oferit celor 1.400 de persoane, „o picătură de dragoste”, potrivit cardinalului Krajewski, „intenţionează să dea curs apelurilor Papei Francisc, în aşa fel încât nimeni să nu rămână exclus.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite