Papa, copleşit de călugăriţe şi alergat cu o pizza la Napoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Francisc a fost pur şi simplu acaparat de călugăriţele mult prea entuziasmate, în timpul vizitei sale în oraşul italian Napoli, informează „The Telegraph“.

În timpul unei vizite în Napoli, Papa Francisc a fost copleşit de câteva călugăriţe mult prea exaltate de vizita pontifului. Arhiepiscopul din Napoli le-a gonit din preajma Papei pe surorile care îl copleşeau cu daruri şi cu urări de bun-venit.

Surorilor... Mai târziu... Ia uită-te la asta! Şi ele sunt cele izolate. Imaginaţi-vi-le pe cele neizolate“, se auzea la microfon cardinalul Crescenzio Sepe, vorbind despre entuziasmul călugăriţelor.

O să-l mănânce! Surorilor! Surorilor!“, striga cardinalul spre amuzamentul oamenilor adunaţi în catedrală. Călugăriţele izolate rareori îşi părăsesc mănăstirile, iar vizitatorii lor le pot vedea doar printr-un grătar.

Papa a participat la un eveniment organizat în catedrala din Napoli, în cadrul căruia a cunoscut preoţi, lideri religioşi şi seminarişti. De asemenea, el s-a dus şi prin cele mai sărace zone din Napoli, cartiere pline de infractori şi criminali, centrul mafiei oraşului.

Sute de mii de oameni s-au adunat pe străzi să-l primească pe Papa Francisc, însă foarte puţini s-au apropiat. Un grup special de călugăriţe au primit o permisiune specială de a părăsi mănăstirea şi de a participa la vizita papei.

După ce prezenţa lor a fost anunţată, surorile, izolate în mod obişnuit, au izbucnit în aplauze, iar câteva dintre ele s-au apropiat de Pontif. Papa Francisc a zâmbit atunci când personalul şi membri securităţii au încercat să le reţină. Totuşi, exuberanţa lor l-au făcut pe acesta să facă remarci cu privire la viaţa izolată a membrilor clericului şi să îndemne liderii religioşi să dea dovadă de bucurie şi entuziasm în ceea ce priveşte chemarea lor.

Proprietarul unei pizzerii din Napoli a alergat după papamobil pentru a-i oferi Papei o pizza

Papa Francisc, care a declarat recent că şi-ar dori să meargă la o pizzerie „fără a fi recunoscut“, a primit o pizza de la proprietarul unui restaurant din Napoli, care a alergat după papamobil pentru a-i face acest dar Suveranului Pontif, relatează CNN.

Enzo Cacialli, proprietarul pizzeriei Don Ernesto, i-a livrat personal pizza Papei, duminică, în timp ce convoiul său se deplasa prin Napoli. El a pregătit o pizza specială pe care scria „Il Papa“ şi care era ornată cu roşii cherry galbene, simbolizând culoarea drapelului Vaticanului, notează Mediafax.

Cacialli poate fi văzut într-o înregistrare video alergând cu pizza în mână, în timp ce Papamobilul se apropia. „Papa! Papa!“, a strigat bărbatul, apropiindu-se de vehiculul care îl transporta pe Suveranul Pontif. Papa Francisc a întins mâna şi a primit pizza, după care Cacialli a ridicat pumnul victorios, fiind aclamat de mulţime.

„I-am oferit pizza şi, zâmbitor, mi-a spus «Mulţumesc»“, a declarat pentru CNN Cacialli, care provine dintr-o familie care se ocupă în mod tradiţional cu prepararea pizzei. El a povestit că tatăl său a pregătit o pizza pentru preşedintele american Bill Clinton, când acesta a vizitat Napoli în 1994.

Când Enzo Cacialli a aflat că Papa Francisc va veni în Neapoli, a decis să calce pe urmele tatălui său. „Să oferi Papei o pizza pe care ai făcut-o cu mâinile tale este foarte emoţionant. Este greu să exprim valoarea acestui gest pentru un om pe care îl iubim şi îl preţuim, pentru o persoană plină de umanitate“, a declarat el. Cacialli încă aşteaptă să afle dacă Papei i-a plăcut pizza pe care i-a oferit-o.

Papa Francisc a declarat luna aceasta într-un interviu că şi-ar dori ca într-o zi să poată ieşi fără a fi recunoscut şi să meargă „la o pizza“. „Singurul lucru care mi-ar plăcea ar fi să ies într-o zi, fără a fi recunoscut, şi să merg la o pizza, într-o pizzerie“, a afirmat el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite