Pacienții unui cabinet medical au fost anunțați că suferă de cancer în locul mesajului de Crăciun

0
Publicat:

Pacienții unui cabinet medical din Marea Britanie au primit un mesaj pe telefonul mobil din partea clinicii prin care erau anunțați în mod eronat că suferă de cancer pulmonar agresiv.

Cabinetul „Askern Medical Practice“ le-a trimis pacienților eronat un mesaj înfiorător foto: BBC
Cabinetul „Askern Medical Practice“ le-a trimis pacienților eronat un mesaj înfiorător foto: BBC

Conform BBC, „Askern Medical Practice“ a trimis mesajul text persoanelor înregistrate la cabinetul din Doncaster pe data de 23 decembrie. Primul mesaj îi anunțat că au „cancer pulmonar agresiv cu metastaze", un tip de creștere malignă secundară și le recomanda să completeze un formular DS1500, care permite persoanelor cu boli terminale să solicite anumite beneficii.

Mesajul primit de pacienții cabinetului Foto: BBC
Mesajul primit de pacienții cabinetului Foto: BBC

După aproximativ o oră, oamenii au primit un al doilea mesaj în care li se spunea că a fost o eroare și că, în schimb, se dorea să li se ureze un „Crăciun fericit“.

Cabinetul medical are aproximativ 8.000 de pacienți.

Pacienții au fost șocați

Unii dintre pacienți au fost șocați de vestea înfiorătoare. Sarah Hargreaves aștepta rezultatele testelor medicale și a spus că a „cedat" când a primit mesajul, pentru ca, ulterior, să i se spună că a fost trimis din greșeală: „Tocmai îmi fusese extirpată o aluniță și așteptam rezultatul unei biopsii și fusesem la spital pentru că testul de frotiu a ieșit anormal, așa că da, eram foarte îngrijorată". Femeia a apelat imediat cabinetul, dar a reușit foarte greu să discute cu cineva.

Un alt pacient spune că mesajul a fost luat prin surprindere: „M-a luat complet prin surprindere... Nu se întâmplă des să mă duc la doctor, apoi, din senin, să mi se spună că e vorba de cancer. Stau acolo și mă scarpin în cap și mă gândesc: «Eu fumez, oare ei știu ceva ce eu nu știu?».

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite