Osetia de Sud vrea să se întoarcă la Mama Rusie. Discuții intense cu Moscova

0
Publicat:

Osetia de Sud, regiune separatistă a Georgiei, a dat semnalul unor discuții intense cu Moscova cu privire la o potențială integrare în Federația Rusă, după cum a relatat agenția oficială de știri rusă RIA, citând declarațiile președintelui parlamentului Osetiei de Sud, Alan Alborov, transmite Reuters.

Președintele Osetiei de Sud, Alan Alborov, alături de Vladimir Putin FOTO X (Twitter)
Președintele Osetiei de Sud, Alan Alborov, alături de Vladimir Putin FOTO X (Twitter)

Alan Alborov a subliniat că discuțiile cu Rusia sunt conduse cu strânsă coordonare, având în vedere relațiile bilaterale și tratatele în vigoare. Acesta a făcut declarațiile în contextul unei întrebări referitoare la posibilitatea organizării unui referendum privind includerea în Federația Rusă.

Osetia de Sud s-ar putea alipi Rusiei FOTO X (Twitter)
Osetia de Sud s-ar putea alipi Rusiei FOTO X (Twitter)

„Discutăm toate aceste probleme în strânsă coordonare cu Rusia, ţinând cont de relaţiile şi tratatele noastre bilaterale”, a declarat Alan Alborov, citat de RIA.

În urma războiului din 2008 dintre Rusia și Georgia, Moscova a recunoscut „independența” regiunilor separatiste Osetia de Sud și Abhazia.

În plus, Federația Rusă a acordat sprijin financiar semnificativ și cetățenie rusă locuitorilor acestor două regiuni separatiste și a trimis mii de militari în aceste zone.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite